Som Base demana reconèixer l'Acompanyament Afectiu com a Dret Universal

Publicat a Geriatricarea (espanyol)

Publicat a Geriatricarea

Garantir el dret de tota persona a relacionar-se, a gaudir de la companyia i de el suport d'altres individus. Sota aquesta iniciativa l'Associació Som Base impulsa el reconeixement com a Dret Universal l'Acompanyament Afectiu DA +.
L'Associació Som Base, formada per voluntaris polítics, va iniciar, a finals de 2019, la redacció d'un projecte pioner per a garantir el Dret a l'Acompanyament Afectiu, conegut com DA+.Aquest dret manifesta que «totes les persones tenen dret a relacionar-se i ser tractades amb afecte. A sentir-acompanyades ja que aquesta relació, entre iguals, sigui afectiva: lliure, bilateral, directament, respectuosa i consentida«,amb l'objectiu d'eradicar la soledat no desitjada. En aquest sentit, Som Base treballa pel reconeixement d'aquest dret a tots els nivells: local, nacional i internacional; i aconseguir que sigui reconegut com a Dret Humà Universal.


geriatricarea soledad urbana
Des de l'Associació Som Base es recalca que "eradicar la soledat no desitjada en favor de l'Acompanyament Afectiu és cosa de tots"